Over ons

Het Rotterdams Volkstheater trekt al sinds 1996 met eigen tenten en artiesten door de Rotterdamse wijken. Deze jarenlange tournee is geen doel maar een middel. 

Lees meer

Onze projecten

In de eerste helft van dit seizoen van het Rotterdams Volkstheater hebben er al heel veel mooie en verbazingwekkende zaken plaatsgevonden op de Rotterdamse pleintjes, en we kijken vol ongeduld uit naar de tweede helft.

Rotterdams Volkstheater

Marconistraat 52, 3029 AK Rotterdam
Postbus 2065, 3000 CB Rotterdam
010-4768922 / 06-22393605
info@volkstheater.nl

NIEUWS

Wereld Wijde Wijk Festival, Rotterdam Charlois

In 2020 presenteert het Rotterdams Volkstheater de vierde editie van WereldWijde Wijk, een zesdelige serie mini-festivaldagen op vijf verschillende locaties in Delfshaven en één locatie in Charlois. Samen met lokale culturele partners en actieve wijkbewoners worden de evenementen ingevuld en uitgewerkt. De programmering toont in vogelvlucht wat er reilt en zeilt in de wijk op cultureel gebied. Het zijn altijd bruisende middagen vol muziek, dans, straattheater en workshops. Wereld Wijde Wijk is dynamisch en neemt regelmatig nieuwe pleintjes en parkjes onder de loupe.

De locaties voor 2020 zijn:

2 mei Bospolderplein,

23 mei kapelplein,

20 juni Bellamyplein,

11 juli Serumpark,

26 september Karel de Stoutepark (Charlois),

22 november Grounds.

 

 

 

 

 

 

 Stadsnomaden

 

 

 

  Jawa Mix

 

 

 

FLiNK

 

 

 

Kud Sveti Sava

 

 

 

 en het Magma Quartet

 

 


Rotterdams Volkstheater op Facebook

Binnenkort:

  • Op naar het nieuwe seizoen!

    Er gebeurd veel in de winter bij het Rotterdams Volkstheater. De voorbereidingen voor onze nieuwe seizoen zijn in volle gang. Werelds Delfshaven,...