Over ons

Het Rotterdams Volkstheater trekt al sinds 1996 met eigen tenten en artiesten door de Rotterdamse wijken. Deze jarenlange tournee is geen doel maar een middel. 

Lees meer

Onze projecten

In de eerste helft van dit seizoen van het Rotterdams Volkstheater hebben er al heel veel mooie en verbazingwekkende zaken plaatsgevonden op de Rotterdamse pleintjes, en we kijken vol ongeduld uit naar de tweede helft.

Rotterdams Volkstheater

Marconistraat 52, 3029 AK Rotterdam
Postbus 2065, 3000 CB Rotterdam
010-4768922 / 06-22393605
info@volkstheater.nl

NIEUWS

Bruisende Woensdagen

Bruisende Woensdagen: De Bruisende Woensdagen zijn een mooi voorbeeld van  festival op maat, klein formaat wel te verstaan. De locatie is meestal een schoolplein. In de ochtend worden er een drietal kleine tenten met workshoptafels, terras en geluid geplaatst.

De activiteiten beginnen wanneer de school uitgaat. De programmering bestaat uit een workshop aanbod vanuit de wijk, kleine presentaties van schoolkinderen en aanvullende programmering van het Volkstheater met bijvoorbeeld capoeira en acrobatiektheater. De voorstellingen worden gegeven door artiesten die zowel voorstellingen als workshops kunnen verzorgen. 

Het publiek bestaat vaak uit schoolkinderen, docenten, ouders, gerichte bezoekers en passanten. Wanneer de publiciteit er op wordt afgestemd kunnen ook andere scholen uit de omgeving met betrekkelijk weinig extra energie er bij worden betrokken. Het is een vorm die de afgelopen jaren vaak is toegepast in het Oude Noorden. Ingezet als middel om de creatieve talenten van de kinderen verder te ontplooien èn als communicatie middel naar de wijk bij het realiseren van een kindvriendelijke route en het herinrichten van diverse pleinen. Per editie wordt er gekeken naar de meest ideale opzet en invulling.


Rotterdams Volkstheater op Facebook

Binnenkort:

  • Op naar het nieuwe seizoen!

    Er gebeurd veel in de winter bij het Rotterdams Volkstheater. De voorbereidingen voor onze nieuwe seizoen zijn in volle gang. Werelds Delfshaven,...