Werelds Delfshaven, Coolhaven e.o. Rotterdam Delfshaven

7, 8 en 9 juni barstte het weer los aan de Coolhavenkade met de 11e editie van Festival Werelds Delfshaven! "Een duizelingwekkende culturele carousel samengesteld uit de schatkamers van Rotterdam. Met deze editie Afro beats van Boka de Banjul, Latin Jazz van de spetterende band Nueva Manteca, energieke Jazz van FLiNK, Latin Afro Pop van Modji, een onweerstaanbare brassbattle, vurige dans, zinsbehoochelend straattheater, Tipical Tropical salsafeest met het Gerardo Rosales sextet en nog veel meer!"

 

Download/bekijk het programma 2019... (hou rekening met eventuele last minute wijzigingen!)

Programma vrijdag 7 juni

Programma zaterdag 8 juni

Programma zondag 9 juni

De exacte programmering van vrijdag volgt zo spoedig mogelijk!

 

 


 

Vrijdagavond: YellowHouse & Arte, nieuw muzikaal talent (18.00-23.00 uur)

 

Vrijdagavond wordt voor de eerste keer aftegrapt met YellowHouse in samewerking met het Arte collectief! YellowHouse & Arte staat garant voor een spetterend openingsfeest verzorgd door de nieuwe lichting wereldmuzikanten, circusartiesten en beeldend kunstenaars. Gezamenlijk presenteren zij een interdisciplinaire en doldwaas, geïmproviseerd programma: van circus tot dans, van beeldende kunst tot diverse muziek klanken uit de hele wereld. Deze avond wordt gerealiseerd door een bijzonder collectief van Codarts-, Willem de Kooning- en Erasmus studenten.  

 

Optredende groepen zijn ondermeer: Magma Quartet, Tribo Louca, Trikozis, Trico e.v.a. Gedurende de avond wordt er een collectief kunstwerk gemaakt, zijn er dans en circus voorstellingen en is er een intergalactic jam! Mis het niet!! 

Zaterdag: Werelds Delfshaven, jong talent en doorgebroken sterren (12.30-23.00 uur)

 

Zaterdag schiet het programma alle kanten op; spetterende brassband battles, singer-songwriters, een ode aan Oum Khaltoum, spoken word, sensuele buikdans, onmogelijk straattheater, groovy beats, jazz fusion, duizelend trampolinewerk swingende Afro Latin en vele andere zaken. Een dag waar aanstormend talent en gevestigde namen de handen ineen slaan en een onweerstaanbaar programma presenteren.

 

Een greep uit het programma: Lilian Vieira & North Sea String Quartet (Brazilian String Connection), Jaskelis, Nueva manteca, Karima el Filali met een ode aan de oosterse legende Oum Khaltoum, , Samira’s Blues, Olim Nicolai met zijn chimpansees Boris & Tasja, FLiNK met Armand van Wijck. Monta, Modji, Samba Amigo, Boka de Banjul, Aramelo, SKVR brassbandschool, Roda de Samba y mucho más..  

 

Uitgelicht!

 

Hoewel de charme van Werelds Delfshaven juist is om tijdloos op het festival rond te lopen en je te laten verassen door alle verschillende stijlen en culturen, hoeronder toch een aantal acts uitgelicht:

 

De Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira en het North Sea String Quartet verzorgen een uniek optreden van klassieke Braziliaanse nummers en werk van de band Zuco 103. Een keer eerder werkten ze samen, vorig jaar bij Muziek op de Rotte. Het was een groot muzikaal feest en smaakte naar meer. Bij Werelds Delfshaven grijpen ze hun kans. Hun muzikale avontuur krijgt een vervolg!
(zaterdag 15.45-16.30)

 

De Brassband battle; Waar komen ze toch vandaan, al die fantastisch groovende Rotterdamse brassbands? Van de SKVR Brassbandschool natuurlijk! Vorig jaar vierden ze hun 10 jarig jubileum. Dit jaar wederom een mooie battle. Onder begeleiding van een stuwende blazerssectie barst de strijd los op de Coolhavenkade.
(zaterdag 13.00-13.40 en 14.10-15.00)

 

Aramelo staat voor het acrobatenduo Ole en Mara. Fantastisch acrobatiektheater van hoog niveau. Letterlijk en figuurlijk. Vorig jaar waren ze een van de hoogtepunten bij de eindpresentaties van circusschool Codarts. Sindsdien reizen ze Europa rond met hun trampoline. Nu voor even terug in Rotterdam! (zaterdag diverse keren).

 

 

Modji; de Rotterdamse band die moeiteloos Kaapverdiaanse grooves mixt met Latin piano tunes en drums en beats uit Mali, Guinea, Cuba en Brazilië. Frontman Ramon Mendeville maakt het feest compleet met zijn Spaanse teksten en warme stem. Modji is op stoom, ze hebben net hun CD uitgebracht en hebben er zin. Wij ook!
(zaterdag 20.00-20.50)

 

¡Samba Amigo!; Rondom een tafel speelt een groep vrienden de mooiste samba’s, het publiek staat en danst om hun heen…. Net als in het tropische Rio de Janeiro vind je deze “roda de samba” ook hier in de multiculturele stad Rotterdam, en wel bij werelds Delfshaven! Kom mee zingen, dansen en genieten! Gabriela Pimentel – vocals, Alvaro Rovira Ruiz – 8 string guitar, Pedro Barros – 6 string guitar, Elizabeth Fadel – cavaquinho, Lauriane Ghils – percussion, Julio Pimentel – percussion.
(zaterdag 20.50-21.30)

 

Zondag: Werelds Delfshaven, de dag van de traditie (12.00-21.00 uur)

 

Op de laatste dag van het festival duikt Werelds Delfshaven in de culturele roots van Rotterdam. Van javaanse dans toty Surinaamse kaseko, van kaapverdiaanse mazurka’s tot tollende urban dance, van ontwapenende Sloveense dans tot ontregelend locatietheater en van een onweerstaanbaar latinfeest tot eindeloos knutselen aan de Knikkerbaan. Een programma voor jonge en oud, en neem vooral de tijd. Paralel aan het buitenprogramma is er in het cafe bij de Machinist een prachtig poezie programma met een imposante line up van Rotterdamse dichters. Het programma wordt aangevuld met prachtige tango muziek en franse chansons.

 

Optredende groepen en artiesten zijn ondermeer: Gerardo Rodales Sextet ft gatto gabriel, Tukkers Connection, Giantifolo, Colores latinos, Alvaro Rovira Ruiz, Wim Noordegraafs poppentheater, Jeroen Naaktgeboren, Myrte Leffring, Kud Sveti sava, Cold Pepper, Salem Kafa, Asoto dans, Muriel Kloek, Trisno soeworo, Miraflor en nog veel meer.

 

 

Uitgelicht!

 

Dag van de traditie: Werelds Delfshaven is ooit gegroeid vanuit verenigingen uit Delfshaven die gezamenlijk een feest wilden organiseren. Het resulteerde in een een bruisende bomvolle zondag vol traditionele dansen, muziek, theater en lekker eten eten. Twaalf jaar later is Werelds Delfshaven uitgegroeid tot een driedaags evenement, maar de kern is nog altijd aanwezig.
Zondag presenteren zich tal van culturele verenigingen uit Delfshaven: Javaanse dans, Eritrese Muziek en dans, Gamelan muziek, Colores Latinos, oerhollands straattheater en poppenkast, Surinaams Asoto dans, Kaseko muziek, wervelende Sloveense dans, Kaapverdiaanse mazurka’s en nog veel meer. Dompel je onder in de culturele meltingpot van deze stad.
(gedurende de hele zondag)

 

Tango en Poëzie; in het sfeervolle cafe op de hoek bij de Machinist is er op zondagmiddag vanaf 14.00 uur een prachtig programma met tango muziek, Franse chansons en poezie. De presentatie is in handen van voormalig stadsdichter Daniel Dee.

 

Dichters: Juan Carlos, Tajes Baddouh, Myrte Leffring, Jeroen Naaktgeboren, Salem Kafa, Mohamed El Hacmioui, Jan Wagenaar en spoken word artiest Cheryl Lynn van Dalen Salinas.

 

Tango muziek wordt verzorgd door Alvaro J. Rovira Ruiz, Mirre Valkenburg en Simone van der Weerden. Franse chansons zijn er van Muriel Kloek.
(zondag vanaf 14.00 uur)

 

Gerardo Rosale sextet featuring Gatto Gabriel; Was vorig jaar met alleen het sextet al één groot feest, dit jaar komen ze het nog een keertje overdoen, dit maal aangevuld met zangere Gatto Gabriel. De venezolaanse percussionist Gerardo Rosales is een van de frontmannen van de Latin music scene in Nederland. Met zijn sextet XL neemt hij ons op reis door Latijns Amerika. De muziek van Gerardo Rosales is onder deel van de Latin Party met Typical Tropical.
(17.30-21.00)

 

Het programma wordt samengesteld door Het Rotterdams Volkstheater en Podium Grounds, in samenwerking met vertegenwoordigers van de vele culturen en groepen die Delfshaven rijk is.

 

Werelds Delfshaven is gratis te bezoeken op vrijdag 7 juni van 17:00-23:00, zaterdag 2 juni van 12.00-23.00 uur en zondag 3 juni van 12.00 uur tot 21.00 uur aan de Coolhavenkade te Rotterdam.

 

Werelds Delfshaven wordt georganiseerd door Stichting B.A.R.R., Flores das Ilhas, Zona Franca, Jawa Mix, Transforum, Yellow House, Arte, A.V.E., Stichting de Waterkant, A.Posada, De Machinist, Stichting Openhaard, Stichting Wi Masanga, Circunstruction, de Wereldvrouwen, Codarts, SKVR Brassbandschool, WMO Radar, Podium Grounds, Cultuurscout Delfshaven, het Rotterdams Volkstheater…en altijd in samenwerking met culturele groepen en bewoners uit Delfshaven.

 


 

 

 

Rotterdams Volkstheater op Facebook

Rotterdams Volkstheater

Marconistraat 52
3029 AK Rotterdam
Postbus 2065
3000 CB Rotterdam
010-4768922
06-22393605
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.