Muziek Op de Rotte, Zaagmolenkade e.o. (Oude Noorden)

13, 14 en 15 september jl werd de 12e editie van Muziek op de Rotte gehouden. "...Op en aan de Zaagmolenkade is het drie dagen lang muzikaal feest. Op vrijdag is er klassiek uit diverse culturen met ondermeer het North Sea String Quartet, Sami Dalmis & Group en het Rotterdam Chamber Music Society. De avond wordt afgesloten met onvervalste gipsy jazz van jazz icoon Benjamin Herman en meestergitarist Robin Nolan."

 

Flyer Muziek op de Rotte - 13, 14, 15 september 2019

 

Zaterdag schiet muzikaal gezien alle kanten op. Van Nederlandstalige Balkan Blues van Spijkers naar de Venezolaanse grooves gemixed met sixties surfrock, samba en guagancó van Conjunto papa Upa. Dit is dan al voorafgegaan door ondermeer het prachtige Turkse koor RYSK, de magnetiserende spirituals van Samira’s Blues, Surinaams Kaseko van Boven de Sterren, Brazilliaans feest van Sarava'n, dit keer met de Portugese zangeres Magda Mendes en de enige echte Koninklijke Rotterdamse Postharmonie.

 

Sarava'n

 

Zondag begint rustig met meditatieve Ta Chi oefeningen maar onderschat deze dag niet. Zo beleef je met Multi jam van Winston Scholsberg een verhalend muziek spektakel, Artvark met Drums United maken je deelgenoot van een muzikaal avontuur waarin saxofoonkwartet Artvark wordt opgestuwd door het Percussie collectief Drums United. Son de Aqui laat horen hoe cumbia nieuwe stijl klinkt en gedurende de dag zingen de artiesten van Vocalsz de sterren van de hemel.

 

 

Artvark SQ en Drums United

 

Muziek op de Rotte is een uniek muziek festival dat de muzikale rijkdom van Rotterdam als geen ander weet te tonen. Met het podium op de Rotte ter hoogte van het Noordplein wordt er in een intieme setting ieder jaar weer een wervelend programma gepresenteerd.

 

 

 

Samira's Blues

 

Ben & Robin

 

 


 

 

 

Rotterdams Volkstheater op Facebook

Rotterdams Volkstheater

Marconistraat 52
3029 AK Rotterdam
Postbus 2065
3000 CB Rotterdam
010-4768922
06-22393605
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.